PUCE.

slika_puce1
Priča o PUCE. započela je prije dvije godine, kada su, sada već diplomirane, grafičke dizjanerice, Katarina Vasilj i Vanja Sivrić, odlučile svoju kreativnost pretočiti u nešto opipljivo. Njih dvije su prijateljice iz djetinjstva, cimerice i poslovne partnerice.

slika_puce3Dizajn je njihova velika ljubav iz koje je i nikla ideja za torbice. Ispočetka je to bio samo hobi, radile su torbice kao rođendanske poklone sestrama i zajedničkim prijateljicama, a onda se polako počelo pretvarati u nešto ozbiljnije.slika_puce5PUCE. su kreativne ideje aplicirane na pamuk, crni ili bijeli, koji je uobličen u jedan od 5 artikala; torbu – veliku ili klasičnu, ruksak, pregaču, vrećicu ili neseser. U planu je i proširenje asortimana.
slika_puce6
Trude se da njihovi proizvodi budu u isto vrijeme jednostavni i decentni, posebni i upečatljivi. 100% čvrsti i neprozirni pamuk spajaju uz neobične, šaljive, ironične i simpatične natpise, izreke i crteže. Na taj način kreiraju platnene torbe, pregače, nesesere, ruksake, s kojima svatko može izraziti svoju osobnost. Motive rade kompjuterski u grafičkim programima za crtanje te ih onda otiskuju na proizvode. Nakon što se otisne motiv, dopunjavaju ga gumbićima. Upravo zbog sveprisutnih gumbića brend se naziva PUCE. On je glavni detalj koji ukrašava svaki proizvod.

slika_puce7

slika_puce8

Natpisi na proizvodima su šaljive, ironične, duboke i pozitivne poruke. Velika većina poruka je ideja dizajnerica, iako koriste i citate poznatih osoba. Inspiraciju pronalaze u  okolini, na internetu, gledajući filmove, čitajući knjige i slušajući glazbu. “Ideje smislimo tokom dugih kava ili namjernog brainstorminga, a ponekad dođu same od sebe u busu ili knjižnici. Nema pravila, u svemu gledamo potencijalni motiv za novu torbu. Izrađujemo ono što bi same nosile, zbog toga se svaki put teško odvajamo od svojih kreacija. Trudimo se biti originalne i odbijamo raditi narudžbe koje su kopija nečijeg rada ili ideje s interneta.” Uspjeh kojim se najviše ponose je osvajanje natječaja na portalu Krpa.hr. Njihova torba The Roots osvojila je natječaj uz pomoć kojih su PUCE. bile predstavljene na prošlogodišnjem Terraneo festivalu.

slika_puce9

slika_puce12

Trenutno se pripremaju za Fashion.hr industriju ili Zona 45, regionalni sajam mode koji će se održati u Zagrebu 16.-19.5., na Trgu kralja Tomislava, gdje će svojim kupcima omogućiti sajamski popust i predstaviti neke nove proizvode!
Facebook page: PUCE.
e-mail: puce.torbe@gmail.com

slika_puce10

slika_puce11

Leave a Reply


Hit Counter provided by Sign Holder