Suradnja hrvatskih dizajnerica Selme Štrkljević Mravak i Vedrane Mastele

Connection kao najpoželjniji spoj dizajna odjeće i nakita
Sličan senzibilitet i želja za nečim novim spojili su dizajnericu odjeće Vedranu Mastelu s brandom nakita ‘Little Wonder’ Selme Štrkljević Mravak. Najavljena prije nekoliko mjeseci, suradnja je probudila veliku znatiželju zaljubljenika u domaću modnu scenu, koji su dosad samo nagađali kako će se Vedranina ‘Destroyed’ formula uklopiti u autentičan Little Wonder potpis. Limitirana kolekcija nazvana ‘Connection’ savršeno je objedinila dva različita svijeta, prenijevši perforirani rukopis na komade nakita proizvedene u limitiranim mini serijama.

Little_Mastela (1) Little_Mastela (2) Little_Mastela (3) Little_Mastela (4) Little_Mastela (5) Little_Mastela (6) Little_Mastela (7) Little_Mastela (8) Little_Mastela (9) Little_Mastela (10) Little_Mastela (11)
Kolekcija se sastoji od statement ogrlica i narukvica od kože, pamuka, riječnih bisera i metalnih komponenti. Vedrana Mastela intervenirala je u materijale, čime je koža dobila novu dimenziju a pamuk željenu čipkastu notu. Na nekim je tkaninama Vedrana satima bušila rupice kako bi postigla paučinasti izgled koji je postao lajtmotiv kolekcije. Selma Štrkljević Mravak potom je perforirane roze i sive materijale uklopila u prepoznatljive komade Little Wonder nakita. Kombinacijom crne kože, paučinastog ružičastog materijala, tamno sive tkanine i riječnih bisera postigla je željenu suprotstavljenost nježnog i teškog, svijetlog i tamnog. Connection je, ukratko, spoj između dvije osobe, dva dizajnerska senzibiliteta te savršena sinergija odjeće i nakita izrađenog od istih materijala.

Kampanja ‘Connection’
Nakit: Selma Štrkljević Mravak (Little Wonder) i Vedrana Mastela
Foto: Karmen Poznić / Oblak photography
Mua: Tena Bašić
Model: Monika Hiržin
Styling: Vedrana Mastela
Kontakt: littlewondernakit@gmail.com

O dizajnericama
Selma Štrkljević Mravak rođena je 1984. u Splitu. Jezičnu gimnaziju u Splitu završava 2002. godine te upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu. Stječe titulu diplomiranog talijanista i povjesničara umjetnosti te pokreće brand nakita Little Wonder, kojim se i danas uspješno bavi. Brand Little Wonder prepoznatljiv je po statement ogrlicama, narukvicama i naušnicama od prirodnih materijala poput lana, pamuka, kože i naoko nespojivih dodataka. Upravo taj eklektičan spoj različitih materijala i uzoraka glavna je karakteristika ovog nakita koji obuhvaća niz različitih kolekcija kao npr. kožne ogrlice Wild Child, ogrlice Indian summer s etno prizvukom, Atomic itd. Little Wonder se do sada predstavio na brojnim modnim događajima u Hrvatskoj, poput Dana D, Fashion.hr, Industrije i Mode sa šlagom.
https://www.facebook.com/pages/Little-Wonder/129201063781970

Vedrana Mastela rođena je 1986. u Zagrebu. Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu upisuje 2005. godine, a 2012. stječe titulu magistre inženjerke tekstilnog i modnog dizajna (smjer modni dizajn). Kao dio grupe studenata 2008. godine sa svojim radom sudjeluje na projektu 24. Projekt je prikazan na izložbi hrvatskog dizajna 0708, na 43. zagrebačkom salonu te samostalnoj izložbi u HDD galeriji. 2009. godine sudjelovala je na INFLUENCE Mediterranean fashion festivalu u Kopru, Sloveniji. Jedna je od finalistica Triumph Inspiration Award Hrvatska 2011. godine, kada sudjeluje i na Habitus Baltija međunarodnom natjecanju mladih dizajnera u Latviji. Bila je i jedan od finalista na iD International Emerging Fashion Awards na Novom Zelandu, kao i izlagač na Izložbi hrvatskog dizajna 1112 te Danu D. 2013. godine objavila je stručni rad “Destrukcija tekstilnog materijala kao poticaj za oblikovanje kolekcije modne odjeće” u međunarodnom interdisciplinarnom časopisu Tekstilno-tehnološkog fakulteta Tedi.
https://www.facebook.com/vedranamastela

Leave a Reply


Hit Counter provided by Sign Holder