Broken China

Nikolina Steković grafička dizajnerica iz Zagreba osim što radi u jednoj kreativnoj agenciji kreira i zanimljiv nakit pod nazivom Broken China.

Mood_chajnik-rucka-mala Mood_tanjur-shareno-mala
Nakit je nastao iz potrebe da se prekrasnim ostatcima razbijenog porculana da drugi život. Život uporabnog predmeta koji izlazi iz kuhinja i dnevnih boravaka na ulicu u potpuno novoj ulozi.

Kolekcija-1_Blue-gold-long Kolekcija-1_Bordo-gold-long Kolekcija-1_Red-gold-long Kolekcija-1_White-gold-long

Sve je počelo zapravo vrlo neplanirano – u žaru svađe i prepirke, često su tanjuri i šalice letjeli o zid ili pod. Nakon hrpetine izgovorenih riječi, frustracije i ljutnje, koje su bile produkt nekih dubljih problema – ostajao je samo slomljeni porculan. Divni ostatci nepravilnih oblika koji su ležali na podu, slijevali se po istom, kao suze. Na samom kraju došlo je do toga da se napunila cijela vrećica porculana – vrećica svađa, suza i nerazumjevanja.

From-China-preview From-China-najava

“Tako je porculan prisilno postao dio mog života – voljela sam se poistovjetiti s njim – naizgled čvrst, jasnih linija, samostalan – jedan udarac u zid i raspada se u sto dijelova.

Sama realizacija nakita je krenula od ručke čajnika. Provukla sam lanac kroz nju, stavila oko vrata – i to je bilo to. Našla sam drugi život za svoj prekrasan, polupani porculan.
U sljedećim mjesecima razvijala sam tehnike ljepljenja i spajanja porculana sa drugim materijalima, te biranje estetike i izričaja. Usljedio je “the fun part”.
Priča se konačno zaokružila kada sam dobila i pozitivnu reakciju ljudi oko sebe.
Dakle, sve je zaista imalo ipak nekog smisla.”

O KONCEPTU:

Razbijeni dijelovi porculana postali su dio ogrlica, koj e se nose kao memento te autorici predstavljaju komadić povijesti jednog ljubavnog odnosa. Subjektivnost shvaćanja svakog predmeta i situacije podsjeća na činjenicu da svi kreiramo svoje zbilje. Porculan za autoricu ima simboliku žene koji je, baš poput nje, na prvi pogled čvrst i kompaktan, no ispod toga nježan i lako lomljiv.

Style_kosulja-1


Style_plava-zlatna-kratka

Nova funkcija i namjena razbijenih dijelova porculana podsjetnik je da iz svih životnih situacija izađemo drugačiji, mudriji. Tema oživljavanja uporabnog predmeta čime mu se dodjeljuje nova funkcija tema je koju autoricu zanima i prati kroz rad kao dizajnerica.

Style_kimono

Svoje Broken China komade imat ćete priliku odabrati na Artomatu.

GIVEAWAY be4trend & Broken China.
Ostavite svoj komentar ispod ovog posta i možda se baš vama nasmiješi sreća! Ova ogrlica i prsten by Broken China možda su stvoreni baš za vas! Igranje može započeti!

Više o pravilima giveawaya na našem fb be4trend

f0bc40cc-5ead-480e-825d-1766ebd5498f

Leave a Reply


Hit Counter provided by Sign Holder