Reci OBEKEI!

Katarina Smolić jedna je otkačena mlada dizajnerica u čije modne komade sam se zaljubila čim sam ih vidjela. Brand OBEKEI pokrenula je prije svega godinu dana, i do sada izradila dvije kolekcije koje prodaje putem interneta.

obekei, be4trend

Na pitanje što uopće znači riječ obekei Katarina kaže:
“To mi je prva riječ koju sam izgovorila kad sam imala godinu dana… Nisam rekla niti mama niti tata, nego obekei što u dječjem prijevodu znači obuci..”

be4trend. obekei

Do sada je izlagala u Splitu te imala priliku pojaviti se u novom broju časopisa Grazia (u kolumni be4trend) sa majicom iz najnovije kolekcije pod nazivom White rain koja je postala hit sezone. Jednu takvu majicu sa oblačićem i sama posjedujem, a vjerujem da to nije i jedini OBEKEI odjevni komad koji ću kupiti.

be4trend, obekei, golden brigade

O KOLEKCIJI:

S novom kolekcijom cilj joj je bio postići hladnu zimu bez jakni i kaputa koji su ponekad dosadni i skrivaju kreaciju koju nosimo- Pa je kreirala majicu koja se zapravo sastoji od tri sloja u presjeku, znači između vanjskog i unutranjeg toplog sloja nalazi se tanka spužva što je jako toplo a nije kaput ni jakna. Još jedna inovacije je i mjesto đepova gdje se nalaze rupe koje služe da se ruke po potrebi mogu izvaditi van, a rukavi ostanu visiti sa strana što daje ležeran izgled jakne prebačene preko ramena što je nemoguće nositi usred hladne zime.

be4trend

be4trend, obekei  1

INSPIRACIJA:

“Inspiraciju za novu kolekciju sam dobila tako da sam prije 3 godine imala  san o smaku svijeta u kojem se nebo spojilo s cijelom poviješću kugle zemaljske pa sam odlučila da  će ova kolekcija biti inpirirana svijetom o kojem često maštamo  kao što su nebo, mjesec i zvijezde te izumrle prapovijesne životinje kojih se strašimo, a zapravo ih ne poznajemo. Ja sam ih ponovno oživjela!”

ruksak obekei, be4trendKatarina se priprema i za fashion.hr industriju, na kojemu će predstaviti štand sa svojim posebnim i neobičnim modnim komadima, te dodacima… Dizajnerica najavljuje i modele ruksaka, koji su već na prvo gledanje totalni It komad!

 

Za OBEKEI:
Modeli: Lana/ Josipa/ Dino
Styling: Dino Bonačić/ Style brick road
Hair: Nina Dundur/ Frizerski studio Jagoda

 

 

 

Leave a Reply


Hit Counter provided by Sign Holder