Za ljubitelje horor nakita:Tocsin Designs

tocsin12121Zadnjih 20 godina Moira Orlić je izrađivala DIY nakit i odjeću samo za sebe i tek zadnjih par mjeseci odlučila malo ”zabavljati” i druge, pa stavlja svoje rukotvorine na net bez ikakvih očekivanja da će uopće netko to primjetit… No, dogodilo se upravo suprotno pa je Tocsin postao pravi mali horor brend neobičnih modnih dodataka.

tocsin12,be4trend

” Tocsin Designs” su handmade (anti) modni dodaci inspirirani starim horor filmovima, B hororom 50-ih i 60-tih, prvim valom punka, gotha i psychobillya. Glazba i film su neodvojivi dio moje kreativnosti – od ideje i stvaranja, preko naziva ”Tocsin” (album grupe X-mal Deutschland) pa do fotografiranja nakita na muzičkim i filmskim knjigama koje kolekcioniram. Te fotografije u pozadini najbolje i pričaju priču o mojim rukotvorinama – to je svijet Frankensteina, ludih znanstvenika, kostura, zombija, vampira….ali i povratak DIY kulturi izvornog 77 punka i post–punka 80-tih.

tocsin, be4trend

“Naravno da su moje kreacije neozbiljne, ali to je samo nakit i moda i tu ne vidim ikakve potrebe za pretencioznošću. Ozbiljno shvaćam jedino izbor materijala i nikada ne koristim pravu kožu, pa je u stvarnosti estetski horor mojih kreacija etičniji i manje okrutan od bilo kojeg vizualno dopadljivijeg kožnog ili krznenog modnog dodatka. Moji Zombiji i kosturi ipak nikad nisu bili živi.”

tocsin, be4trend, modni dodaci

Pratite Tocsin i na fb.

OKO,BE4TREND

tocsin, be4trend, horor nakit

22privjesak 2, tocsin.be4trend

be4trend

tocsin, modni dodaci, be4trend

tocsin, be4trend, horor nakit1

be4trend, tocsin

Leave a Reply


Hit Counter provided by Sign Holder