Valentina Supanz

Valentina Supanz rođena je u Zagrebu , 02.06.1986. Nakon završene srednje škole – Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, upisuje se na Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. U veljači 2012 diplomirala je u klasi Kauzlarića – Atača.
Živi i radi u Zagrebu kao Freelance Artist, u atelijeru u Radničkoj. Bavi se i ilustracijama, oslikavanjem zidova ( fresco – slikarstvo ), aranžerstvom, scenografijom.

1 1a 2 2a
U svojim radovima i slikama bavi se pitanjima i problemima vlastite osobnosti koja je podložna vanjskim utjecajima, vremenu i mjestu u kojemu živi i radi. Slike su odraz njenog ”narcisoidnog aparata” koji je tjera na rad i izražavanje – ”ilustriranje” jednog slikarskog dnevnika. Teme slika; osjećaji, stvarnost, iluzije, snovi, doživljaji… isprepleteni su u kompozicijama koje nikada nisu čitljive na prvu, ma koliko god motiv bio direktan i jasno predstavljen ili naslikan. 3

Uvijek se radi o skrivenim metaforama i porukama koje su ostavljene gledateljima da ih se pronađe i otkrije. Tako ciklus slika napuštenih trgovina su zapravo – „Autoportreti“ unutrašnjeg stanja umjetnice, dok stvarni autoportret predstavlja prikaz – bez photoshopa itd… Slika figurativno, a stil njenih radova može se definirati kao>ekspresivni realizam<

Tradicionalna štafelajna tehnika slikanja, sa elementima ekspresija, impresija, realizma, ponekad i nadrealizma pa i pop – arta dio su izražajnog stila Valentininih slika.

Ovo su neki od radova nastalih u periodu 2011. / 2012 / 2013 : 3a45689

Leave a Reply


Hit Counter provided by Sign Holder